Ash Street ADU

Ash Street ADU

After consolidating several properties on Ash Street in SE Portland into one lot, a family sought to transform a standalone house into a flexible and amenity-rich environment for multi-generational living. Our team reimagined the house into two vibrant living units with a shared courtyard and amenities to accommodate the entire family.

Features: Earth Advantage Gold,

All FCS Certified Lumber


Photos and Staging by Kristen Manning

The Ash Street ADU creates outdoor connection and indoor programmatic relationships. The L-shaped form ADU frames a small courtyard — providing shared entertainment space for both the main house and the detached ADU. The indoor layout is highlighted by a lofted sleeping area that makes the small footprint studio feel generously sized. The raised separation creates opportunity for a built-in desk and dresser along the half wall facing the bedroom. Casework anchors the spaces while appearing to float against windows with a bamboo garden beyond.

Ash Street ADU exterior